Składniki:
Spód:
320 g kakaowych herbatników
320 g kakaowych herbatników
150 g rozpuszczonego masła
Masa I:
masa krówkowa o smaku orzechowym Bakalland 400g
margaryna 200g
Masa II:
350 ml śmietany 30%
200g czekolady gorzkiej połamanej na kawałki
100g czekolady mlecznej połamanej na kawałki
Przygotowanie:
Herbatniki zmielić dodać rozpuszczone masło i
wymieszać.
Wyłożyć dno i boki formy do tart.
Odstawić do lodówki na 30 minut.
Margarynę utrzeć. Dodawać po łyżce masy krówkowej cały czas ucierając,
dodawać aż do wykorzystania masy.
Śmietanę podgrzać w garnuszku, prawie do wrzenia.
Zdjąć z palnika,
dodać czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia.
Odstawić do
wystudzenia. Schłodzić w lodówce przez całą noc.
Kolejnego dnia wyjąć z lodówki i ubić jak ubijamy samą kremówkę na gęsty krem.
Na schłodzoną tartę wyłożyć utartą masę krókową odstawić na 30minut do lodówki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz