20 kwietnia 2014

Tarta czekoladowa bez pieczenia

Składniki:

Spód:
320 g kakaowych herbatników 
150 g rozpuszczonego masła
 Masa I:
masa krówkowa o smaku orzechowym Bakalland 400g
 margaryna 200g

Masa II:

350 ml śmietany 30%
200g czekolady gorzkiej połamanej na kawałki
100g czekolady mlecznej połamanej na kawałki

Przygotowanie:

  Herbatniki zmielić dodać rozpuszczone masło i wymieszać. 
Wyłożyć dno i boki formy do tart. 
Odstawić do lodówki na 30 minut.
Margarynę utrzeć. Dodawać po łyżce masy krówkowej cały czas ucierając,
 dodawać aż do wykorzystania masy.

Śmietanę podgrzać w garnuszku, prawie do wrzenia.
 Zdjąć z palnika, dodać czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia.  
Odstawić do wystudzenia. Schłodzić w lodówce przez całą noc.  Kolejnego dnia wyjąć z lodówki i ubić jak ubijamy samą kremówkę na  gęsty krem.
Na schłodzoną tartę wyłożyć utartą masę krókową odstawić na 30minut do lodówki
po tym czasie wyjąc i wyłożyć masę czekoladową.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukowanie