1 kwietnia 2013

Babka z advocaatem

Przepis z gazetki biedronkowej 

Składniki:

6 jajek
200g cukru pudru
250g mąki pszennej
250ml likieru Advocaat
1szklanka oleju
1 op cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Dodatkowo:

olej i bułka tarta do przygotowania formy

Przygotowanie:

Jajka miksujemy z cukrami i szczyptą soli. Następnie
nie przerywając miksowania, powoli wlewami advocaat oraz olej.
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy  nasmarowanej wcześniej olejem (ja użyłam do tego pędzelka)
 i wysypanej bułką tartą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 60min w temp 180 C
 Ostudzoną oblać czekoladą





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukowanie