Smaki dzieciństwa przepis mam od mojej mamy
Czekolada ciemna
Składniki:
250g mleka w proszku
0,5kostki margaryny
0,5szkl wody
1szkl cukru
6 łyżek kakao
Przygotowanie:
Margarynę rozpuścić z cukrem dodać wodę wymieszać
wsypać mleko i kakao dokładnie wymieszać.
Przełożyć do salaterek lub do małej formy keksówki
Czekolada biała
Składniki:
250g mleka w proszku
0,5kostki margaryny
1/3szkl wody
1szkl cukru
250g mleka w proszku
0,5kostki margaryny
0,5szkl wody
1szkl cukru
6 łyżek kakao
Przygotowanie:
Margarynę rozpuścić z cukrem dodać wodę wymieszać
wsypać mleko i kakao dokładnie wymieszać.
Przełożyć do salaterek lub do małej formy keksówki
Czekolada biała
Składniki:
250g mleka w proszku
0,5kostki margaryny
1/3szkl wody
1szkl cukru
1op cukru waniliowego
kilka kropel olejku waniliowego
Przygotowanie:
Margarynę rozpuścić z cukrem dodać wodę wymieszać
wsypać mleko cukier i olejek dokładnie wymieszać.
Przełożyć do salaterek lub do małej formy keksówki
Robiłam także czekoladę z mlekiem granulowanym też wychodzi dobra
tylko są takie małe jakby grudki mi akurat to nie przeszkadza
dodatkowo zrobiłam czekoladki
Przygotowanie:
Margarynę rozpuścić z cukrem dodać wodę wymieszać
wsypać mleko cukier i olejek dokładnie wymieszać.
Przełożyć do salaterek lub do małej formy keksówki
Robiłam także czekoladę z mlekiem granulowanym też wychodzi dobra
tylko są takie małe jakby grudki mi akurat to nie przeszkadza
dodatkowo zrobiłam czekoladki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz