25 stycznia 2013

Czekolada

Smaki dzieciństwa przepis mam od mojej mamy

Czekolada ciemna
Składniki:
250g mleka w proszku
0,5kostki margaryny
0,5szkl wody
1szkl cukru
6 łyżek kakao

Przygotowanie:

Margarynę rozpuścić z cukrem dodać wodę wymieszać
wsypać mleko i kakao dokładnie wymieszać.
Przełożyć do salaterek lub do małej formy keksówki

 Czekolada biała

Składniki:
250g mleka w proszku
0,5kostki margaryny
1/3szkl wody
1szkl cukru
1op cukru waniliowego
kilka kropel olejku waniliowego

Przygotowanie:

Margarynę rozpuścić z cukrem dodać wodę wymieszać
wsypać mleko cukier i olejek dokładnie wymieszać.
Przełożyć do salaterek lub do małej formy keksówki


Robiłam także czekoladę z mlekiem granulowanym też wychodzi dobra
tylko są takie małe jakby grudki mi akurat to nie przeszkadza

dodatkowo zrobiłam czekoladki

 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukowanie