27 lipca 2013

Sałatka z Surimi

Oryginalny przepis pochodzi z tego bloga

Składniki:
  makaron ryżowy nitki – 100 g
paluszki krabowe – około 150 g
świeży ogórek
1 ząbek czosnku
pół małej cebuli
puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu
kilka gałązek świeżej natki pietruszki
sól i pieprz

 Przygotowanie:

 Makaron wyjąć z opakowania i włożyć do głębokiej miski, posolić, zalać wrzątkiem i przykryć. Po 5 minutach odcedzić i posiekać. Przełożyć do szklanej miski. Paluszki krabowe wyjąć z foli i pokroić na plasterki 1 cm.
 Ogórka obrać, przekroić wzdłuż, a następnie na plasterki.
 Cebulkę pokroić na bardzo małą kostkę.
 Rozgnieść ząbek czosnku, dodać do makaronu.
 Odcedzić kukurydzę. Wszystkie składniki przełożyć do miski z makaronem.
 Posiekać natkę pietruszki, dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wymieszać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukowanie