Oryginalny przepis pochodzi z tego bloga
Składniki:makaron ryżowy nitki – 100 g
paluszki krabowe – około 150 g
świeży ogórek
1 ząbek czosnku
pół małej cebuli
puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu
kilka gałązek świeżej natki pietruszki
sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron wyjąć z opakowania i włożyć do głębokiej miski, posolić, zalać wrzątkiem i przykryć. Po 5 minutach odcedzić i posiekać. Przełożyć do szklanej miski. Paluszki krabowe wyjąć z foli i pokroić na plasterki 1 cm.
Ogórka obrać, przekroić wzdłuż, a następnie na plasterki.
Cebulkę pokroić na bardzo małą kostkę.
Rozgnieść ząbek czosnku, dodać do makaronu.
Odcedzić kukurydzę. Wszystkie składniki przełożyć do miski z makaronem.
Posiekać natkę pietruszki, dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz