Oryginalny przepis pochodzi z tego bloga
Składniki:
1 duży brokuł,
1 jabłko,
1 średnia czerwona cebula,
1 czerwona papryka,
2 korniszony
1 puszka kukurydzy
Na sos:
po 2 łyżki jogurtu i majonezu,
ząbek czosnku.
sól, pieprz
1 jabłko,
1 średnia czerwona cebula,
1 czerwona papryka,
2 korniszony
1 puszka kukurydzy
Na sos:
po 2 łyżki jogurtu i majonezu,
ząbek czosnku.
sól, pieprz
Przygotowanie:
Brokuł podzielić na różyczki i moczyć przez 10 minut w mocno osolonej wodzie.
Następnie odsączyć i blanszować w dużej ilości wrzątku.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie paski.
Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Korniszony - bez obierania ze skórki - również pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć
Pokrojone składniki sałatki ułożyć w salaterce.
W kubku wymieszać jogurt z majonezem dodać zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz.
Sałatkę polać sosem, delikatnie wymieszać.
Schłodzić w lodówce
Następnie odsączyć i blanszować w dużej ilości wrzątku.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie paski.
Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Korniszony - bez obierania ze skórki - również pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć
Pokrojone składniki sałatki ułożyć w salaterce.
W kubku wymieszać jogurt z majonezem dodać zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz.
Sałatkę polać sosem, delikatnie wymieszać.
Schłodzić w lodówce
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz