4 maja 2013

Babeczki z czekoladowym kajmakiem

Przepis podstawowy na ciasto pochodzi z bloga Moje Wypieki
lecz nadzienie zmieniłam na kajmakowe 

Składniki:
Na ciasto - kruche:

2 szklanki mąki pszennej, najlepiej krupczatki
1/3 szklanki cukru pudru
200 g masła, zimnego
2 żółtka
Przygotowanie:
ciasta kruchego

Składniki ciasta posiekać nożem, szybko zagnieść, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 minut.
Schłodzonym ciastem wylepić około 20 foremek do babeczek, wysmarowanych uprzednio masłem (najlepiej masło roztopić i dokładnie wysmarować pędzelkiem każdą z foremek). Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC.  Ostudzić

Składniki:
Na masę

1p gotowej masy Kajmakowej o smaku czekoladowym 400g
90g miękkiego masła

Przygotowanie: 

Masło rozetrzeć na puszystą masę . Po jednej łyżce dodawać kajmak cały czas
miksując. Krem schłodzić w lodówce ok 30min.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycieknąć do upieczonych babeczek





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukowanie