Ule kokosowe
Składniki:
300g kokosu
300g cukru pudru
2białka
Ule ciemne orzechowo - kakaowe
Składniki:
200g orzechów włoskich zmielonych
180g cukru pudru
20g kakao
1 białko
Przygotowanie:
Białko,orzechy(lub kokos) , cukier i ugnieść na jednolitą masę
Formować Ule w foremkach palcem robić otwór na masę
delikatnie wyciągać ule z foremki
układać na talerzu i odłożyć je na noc żeby wyschły
Masa - nadzienie
Składniki:
Krem do tortów ajerkoniakowy
100ml mleka
100ml czystej wódki
Przygotowanie:
Do miski wlać mleko wódkę i wsypać krem dokładnie ubić
Ule napełniać kremem (ja nadziewałam szprycą)
z wafli suchych - andrutów wyciąć kieliszkiem kółka
następnie przykryć ula
Włożyć na przynajmniej 1h do lodówki żeby masa całkowicie stwardniała
Czubki uli można polać polewą czekoladową
jak kto lubi
Masa - nadzienie
Masa - nadzienie
dla najmłodszych
Składniki:
Śmietana śnieżka
150ml mleka
Śnieżkę ubić na sztywna masę i napełniać ule
Moja uwaga:
Ule kokosowe bardzo ciężko się sklejają
ja już straciłam cierpliwość lecz mój wspaniały
mąż je zrobił :)
Mianowicie stwierdziłam żeby kokos zemleć
myślę ze będzie lepiej się sklejać
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz