Cytrynowy Curd
Już od dłuższego czasu zamierzałam go zrobić ale jakoś nie było okazji
Już od dłuższego czasu zamierzałam go zrobić ale jakoś nie było okazji
a teraz zrobiłam go do muffinek i naprawdę gorąco polecam bo jest bardzo pyszny
skórka otarta z 3 cytryn
2 żółtka
2 jajka
200 g cukru
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka oliwy
2 żółtka
2 jajka
200 g cukru
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka oliwy
Przygotowanie:
Do garnuszka wsypać cukier, mąkę ziemniaczaną dodać skórkę i sok z cytryn zamieszać.
Jajka z żółtkami dokładnie roztrzepać i przelać do masy cukrowej.
Gotować na małym ogniu 2minuty ciągle mieszając.
Dodać oliwę i znów pogotować przez 2 minuty.
Umieścić w słoiczku.
Można przechowywać w lodówce do tygodnia.
Można przechowywać w lodówce do tygodnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz