Składniki:
na piankę
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
3 łyżki cukru pudru
1 op. galaretki ametystowej,
1 op. galaretki niebieskiej
1 op. galaretki agrestowej
1 op. galaretki cytrynowej
1 op. galaretki pomarańczowej
1. galaretki truskawkowej
2 śnieżki
300ml mleka
dodatkowo:
1 galaretka na wierzch (u mnie malinowa)
owoce do dekoracji (u mnie banany)
Przygotowanie:
Galaretki na piankę rozpuścić każdą w 1szkl wrzącej wody. Ostudzić.
Mleko ubić z cukrem pudrem tak długo aż dwukrotnie zwiększy swoją objętość.
Śnieżkę ubić w 300ml mleka.
Mleczną masę łączymy delikatnie z masą śnieżkową.
Masę podzielić na 6 części do każdej wlać tężejącą galaretkę dokładnie wymieszać
masę wylewać na środku blachy, sama rozpłynie się na boki.
na piankę
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
3 łyżki cukru pudru
1 op. galaretki ametystowej,
1 op. galaretki niebieskiej
1 op. galaretki agrestowej
1 op. galaretki cytrynowej
1 op. galaretki pomarańczowej
1. galaretki truskawkowej
2 śnieżki
300ml mleka
dodatkowo:
1 galaretka na wierzch (u mnie malinowa)
owoce do dekoracji (u mnie banany)
Przygotowanie:
Galaretki na piankę rozpuścić każdą w 1szkl wrzącej wody. Ostudzić.
Mleko ubić z cukrem pudrem tak długo aż dwukrotnie zwiększy swoją objętość.
Śnieżkę ubić w 300ml mleka.
Mleczną masę łączymy delikatnie z masą śnieżkową.
Masę podzielić na 6 części do każdej wlać tężejącą galaretkę dokładnie wymieszać
masę wylewać na środku blachy, sama rozpłynie się na boki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz